Jaaragenda

Den Hottentot, onze manier om jullie te laten weten wat er elke scoutsmaand staat te gebeuren. Hoe die er voor jouw scoutskapoen zal uitzien, kunt u terugvinden door via het knopje 'Hottentot' op de naam van de tak van uw kind te klikken.

Om jullie een beter beeld te geven van hoe het gehele jaar er ongeveer zal uitzien, kunt u hier onze jaaragenda terugvinden.

September
- 4 september: start van het nieuwe jaar
Nieuwe jaarthema: Armoede is een onrecht, maak er een spel van!
- Inschrijvingen: ouderbezoeken
Een nieuw scoutsjaar betekent nieuwe leden en dus ook nieuwe inschrijvingen. Wanneer we een paar vergaderingen achter de rug hebben, kan je deze maand je nieuwe takleiding eens aan je deur verwachten om je in te schrijven voor de rest van het scoutsjaar.
- 24 september: Ballonekesstoet
Zoals ieder jaar trekt er een hele stoet karren en lampionnekes door Duffel en zoals ieder jaar doen wij daar ook aan mee. Meer informatie over het waar, wanneer en hoe krijg je zeker nog wel in de loop van de maand.

Oktober
- 7-8-9 oktober: Hottentotfeesten
Jaja, de hottentotfeesten! Wij zijn er al vast zeker van dat ze fantastisch gaan zijn, dus zorg maar dat je er ook bij bent!
- 21 oktober: Dag van de Jeugdbeweging: Vandaag draait alles rond jullie! Zorg er dus maar voor dat iedereen goed kan zien dat jij in de jeugdbeweging zit! Hoe doe je dat? Door je uniform te dragen natuurlijk! Laat al die chiro’s maar eens zien met hoeveel die scoutsen zijn!

November
- ... november: Ontbijtslag givers. 's Morgens vroeg leveren onze givertjes jullie je ontbijt aan huis! Gemakkelijk he!

December
- 4 december: Sinterklaas! Natuurlijk vergeet Sinterklaas ons scoutsje ook niet! Vandaag krijgen we dus hoog bezoek en wie weet... misschien ook wel een verassing?!
- Kerstfeestjes

Januari
- Leidinggeven van de givers
- Eind januari: Nog zo’n jaarlijkse activiteit; we gaan met heel de groep schaatsen in Heist-op-den-Berg!

Februari
- 12 februari: Ruik ik daar… spaghetti? En lasagna? En zie ik daar… scouts? Dat moet de Italiaanse avond zijn! Smikkelen en smullen verzekerd!

Maart

April
- 21 april: Bloemenslag: De lente in het land, het zonnetje dat opnieuw haar opwachting maakt en misschien hebben jullie zelfs een grote voorjaarsschoonmaak voor de boeg. Maar vandaag houden wij ons ergens anders mee bezig, we zetten de bloempjes letterlijk buiten! We gaan ze verkopen, deur aan deur. Wacht dus even met het kopen van nieuwe bloempjes voor de tuin tot wij langs zijn geweest!

Mei
- 6 mei: Vlottentocht: Een hele boel mensen die op een zondag niets anders te doen hebben dan al heel vroeg op de dijk in Duffel te staan, om daar dan te zwoegen aan een vlot dat zeer waarschijnlijk toch ten onder zal gaan? Ja het bestaat! Dat is de enige echte vlottentocht… en natuurlijk doen wij daar ook aan mee!

Juni
- Kampinschrijvingen: ouderbezoeken
Het einde van het scoutsjaar nadert met rasse schreden, maar dat wil dus ook zeggen dat het kamp nadert! Je kan je leiding dus weer aan je deur verwachten om je in te schrijven.
- JA! Eindelijk is het voor twee maanden gedaan met school, want de grote vakantie staat voor de deur! En grote vakantie, dat betekent ook... het enige echte scoutskamp!

Juli
-
Kamp!!!
Givers: 12 juli tot en met 22 juli
Jonggivers: 12 juli tot en met 22 juli
Kawé's: 14 juli tot en met 22 juli
Kapoenen: 16 juli tot en met 22 juli

Augustus
- 4 augustus: Lochtfest
- 31 augustus - 2 september: Herfstontmoeting: Vlaams leidingsweekend


Foto's kamp Ucimont 2011

Op vraag van vele ouders hebben we de foto's van het kamp 2011 v... Lees meer...

Administratie