Oekomderbij?

Wil je graag bij de scouts, maar weet je niet hoe? Heeft u nog vragen rond herinschrijvingen of de verzekering? Op deze pagina vindt u vast het antwoord!

 

Scouts, is dat iets voor mij en hoe kom ik erbij?

Wil je misschien wel bij de scouts, maar ben je daar nog niet helemaal zeker van? Wel, wij geven je de kans om te ontdekken of het al dan niet iets voor jou is. Je mag drie keer langskomen op een scoutsvergadering om eens aan de lijve te ondervinden hoe het er allemaal aan toe gaat. Ouders hoeven zich natuurlijk geen zorgen te maken over verzekeringen en dergelijke. Niet alleen onze ingeschreven leden, maar ook diegenen die eens een keertje komen proberen, zijn verzekerd via de scoutsverzekering.

Sta je na die drie vergaderingen even wild van de scouts als wij, dan moet je dat gewoon aan de leiding van jouw tak laten weten. Zij hebben dan alleen je adres nodig en zullen dan gauw eens langskomen om de inschrijving te regelen en om al jullie eventuele vragen te beantwoorden.

 

Hoe kan ik me herinschrijven?

Als je het vorige schooljaar al lid was en je besluit na een aangename zomervakantie dat je alweer staat te springen om een nieuw scoutsjaar te beginnen, dan hoef je daar alleen maar voor langs te komen als de vergaderingen opnieuw van start gaan in september. Je (nieuwe) takleiding zal je dan thuis een bezoekje brengen in september of oktober om alles in orde te brengen.

 

Waar gaat dat lidgeld naartoe?

Het lidgeld bedraagt 30 euro voor een heel scoutsjaar, dus van 1 september tot 31 augustus. Uiteraard steken wij dat gehele bedrag niet zomaar op zak.

23,20 euro hiervan, gaat naar het nationaal verbond. Hiermee wordt voornamelijk de verzekering, door Ethias verzekeringen, betaald. Dan blijft er dus nog 6,80 euro over voor de scouts zelf. 5 euro gaat naar de kas van de tak van uw kind. Dit wordt gebruikt om allerlei leuke activiteiten te organiseren. De rest wordt gebruikt voor de aankoop van het jaarteken, voor het drukken van onze Hottentot en dergelijke meer. Leuk om weten is dat elk nieuw lid zijn of haar eerste das gratis krijgt.

Een tussenkomst van uw ziekenkas is mogelijk. U vraagt hier dan bij uw ziekenkas een formulier voor aan dat u binnenbrengt bij de hoofdleiding.

 

Verzekering

Als je lidgeld betaald (of als je eens een paar keer komt proberen), ben je verzekerd via de scouts. Dit is volgens een standaardpolis burgerlijke aansprakelijkheid/ lichamelijke ongevallen. Wat betekent dit nu concreet?

Wanneer ben je verzekerd?

- Bijalle toegelaten scouts- en gidsenactiviteiten die gebeuren in aanwezigheid of in opdracht van de leiding;

- op weg van en naar het lokaal of de plaats van bijeenkomst;

- zowel tijdens activiteiten en verblijf in Belgie als in het buitenland.

 

Wat zit er in de verzekering?

- Lichamelijke letsels;

- burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand;

- schade aan lokalen en groepsmateriaal;

- een vergoeding voor blijvende invaliditeit en een vergoeding voor tijdens de herstelperiode van een ongeval.

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan zeker niet om onze hoofdleiding aan te spreken.


Foto's kamp Ucimont 2011

Op vraag van vele ouders hebben we de foto's van het kamp 2011 v... Lees meer...

Administratie